اما هنگام خواندن سوره حمد چه قرار است رخ بدهد:
پیامبر اعظم (ص) می فرمایند:خداوند چنین فرمود که:من سوره حمد را میان خودم و بنده ام تقسیم کردم ، نیمی از من و نیمی از او ، و حق دارد هر چرا که می خواهد طلب کند.
هنگامی که می گوید: (بسم الله الرحمن الرحیم) ، خداوند بزرگ می فرماید:بنده ام به نام من آغاز کرد،پس بر من است که کارهای او را به اتمام برسانم و در همه حال او را برکت ببخشم.
هنگامی که می گوید:(الحمد لله رب العالمین) ، خداوند می فرماید :بنده ام مرا ستایش کرد و دانست که تمامی نعمتها ، سر چشمه اش من هستم ، پس آگاه باشید که بلاهای این دنیا و آخرت را از او برداشتم و بر نعمتهای آخرتش افزودم.
هنگامی که می گوید:(الرحمن الرحیم)، خداوند می فرماید:بنده ام به عطوفت من اقرار کرد، پس بر من است که بهره اش را از رحمتم افزون کنم و سهمش را از بخششم ، بیشتر کنم.
هنگامی که می گوید:(مالک یوم الدین) ، خداوند می فرماید :آگاه باشید ،او به مالکیت من نسبت به روز حسرت گواهی داد، پس بر من است که حسابش را سبک تر انجام دهم و کارهای نیک او را می پذیرم و از گناهانش چشم پوشی می کنم.
هنگامی که می گوید):ایاک نعبد) ، خداوند می فرماید :بنده ام راست می گوید، او تنها مرا پرستش می کند ، شما شاهد باشید که من برای عبادت خالص او ، چنان مابازاءای بدهم که هر که با او مخالف بود ،نگاه حسرت داشته باشد.
هنگامی که می گوید :(وایاک نستعین)، خداوند می فرماید:بنده ام به من پناه آورده و تنها ازمن کمک خواست ،پس شما شاهد باشید که او را در کارهایش کمک خواهم کرد و در مشکلاتش، یاور او خواهم بود و در روز اندوه کمک یار او هستم.
هنگامی که می گوید :(اهدنا الصراط المستقیم .... ]تا انتها[)،خداوند می فرماید :به این درخواست بنده ام پاسخ خواهم داد وهمچنین هر چرا که می خواهد(اگر به نفعش باشد)، و از آنچه که نگران است ، آسوده می سازمش.
همانطور که این عطوفتِ تنها مسیر زندگی را دیدید ، بر ما است که عمل متقابل انجام دهیم و با توجه به معانی این سوره ،به ماشین این مسیر ( نماز ) رنگ و جلایی دیگر ببخشیم.
موفق باشید